• Bianca Bojan

Tu stii ce culori te avantajeaza?


Cu siguranta ai observat ca atunci cand porti unele culori pari mai tanara, mai plina de viata, in timp ce alegand alte nuante, pari mai palida, bolnava si obosita. Totul tine de pigmentatia ta (nuanta ochilor si a parului natural ori vopsit) si de subtonul pielii tale.

Tonul pielii noastre se schimba in functie de bronz, stare de sanatate si varsta insa, subtonul nu se schimba niciodata, e genetic; de aceea trebuie sa alegi nuantele in care te imbraci si pe care le folosesti in machiaj in functie de subtonul pielii tale.

Pentru a determina subtonul pielii tale, care poate fi cald sau rece, uita-te in lumina naturala la nuanta venelor tale de pe interiorul antebratului. Vene verzui inseamna un subton cald, iar vene albastrui un subton rece. De asemenea, poti incerca sa apropii o bijuterie aurie, apoi una argintie de pielea ta. Priveste cu atentie care se ”blend-uieste” mai bine cu pielea ta, care bijuterie nu creeaza un contrast puternic cu tenul tau. Daca bijuteria aurie se ”pierde” in coloritul pielii tale, ai un subton cald, daca ti se potriveste mai bine argintiul, ai pigmentatie rece.

Persoanele cu ten rece se impart in principal in doua categorii de pigmentatie: vara si iarna. Persoanele cu ten cald se impart in: primavara si iarna. Aceasta este teoria celor patru anotimpuri, dar multi specialisti in culoare au impartit tipurile de pigmentatie in 12 si chiar 16 categorii.

Persoanele care apartin anotimpului primavara au parul de la blond deschis auriu pana la saten mediu cu suvite aurii ori capsuna, ochi albastri sau caprui si piele galbuie sau piersica.

Daca te incadrezi aici, iti sunt recomandate culorile vibrante si calde (rosu, turcoaz, mustar, corai etc) si sa le eviti pe cele inchise si reci (negru, mov,gri etc).

Persoanele care apartin verii au parul de la blond deschis cu tente gri pana la saten mediu cu tente cenusii, ochi verzi pal, gri, albastri sau culoarea mierii si piele cu tenta roz sau albastruie.

Iti sunt recomandate culorile deschise si pastelate (alb, roz pastel, navy etc) si trebuie sa eviti culorile calde (portocaliu, mustar, ciocolatiu etc).

Toamna: par rosu, castaniu sau saten mediu cu straluciri aurii sau rosiatice, ochi de culoarea mierii, caprui, verzi sau albastru inchis, iar pielea are tente de galben sau piersica.

Pentru pigmentatia toamna sunt recomandate culorile calde si pamantii (oranj, rosu, khaki, camel etc) si ar fi bine sa eviti culorile reci si puternice (negru, alb, albastru etc).

Iarna: par negru, gri inchis sau deschis, ochi albastri, gri, verzi, caprui inchis, negri si piele cu subton roz sau albastrui.

Daca ai pigmentatie de tip iarna iti sunt recomandate culorile reci si luminoase (fuchsia, alb, negru, verde etc) si trebuie sa eviti culorile calde si neutre (bej, ciocolatiu, portocaliu, corai etc).

Astazi ti-am prezentat concis tipurile de pigmentatia si scurte recomandari pentru fiecare dintre ele. Daca vrei sa afli exact in ce categorie te incadrezi, sa primesti paleta personalizata a culorilor care te avantajeaza, sa afli ce bijuterii te pun in valoare, cum sa asortezi si sa folosesti culorile recomandate tie ca sa iti evidentiezi ochii, tenul si buzele programeaza-te la o analiza cromatica personalizata trimitand un email la adresa mea contact@biancabojan.com.


42 afișare

0741330384

Copyright 2017 Bianca Bojan.